Saturday, January 28, 2017

AO 2017 Finala: Serena Williams scrie o altă pagină în istoria tenisului, cucerind cel de-al 23-lea trofeu de Mare Șlem

Ultimul act la Australian Open 2017 le-a avut ca protagoniste pe nimeni altele decât surorile Williams ce au creat scenariul perfect pentru a scrie din nou istorie.

 În cea de a 28 confruntare directă a lor, Serena Williams s-a impus 6-4 6-4 după două seturi echilibrate, în care avantajul unui break în fiecare a fost cheia victoriei.


 Cele două campioane au oferit un meci spectacular plin de agresivitate, lovituri de toată frumusețea și servicii puternice bine plasate. În momentele importante, Serena a jucat cu o acuratețe rară, creînd unghiuri deosebite în fața cărora sora sa nu a găsit o soluție sau un răspuns. Știind că, pentru a o bate pe Serena trebuia să riște la maxim, Venus a încercat prea mult pentru unele lovituri, ratîndu-le de puțin și oferindu-i acel avantaj.

 După o oră și 22 minute, Serena a pus capăt unei partide istorice, cu o miză imensă și de o importanță majoră pentru tenisul femenin, dar și pentru întregul sport.

 Astfel, prin cucerirea acestui titlu Serena Williams a stabilit două recorduri noi pentru această era:

-23 turnee de Mare Șlem
-316 meciuri câștigate în turnee de Mare Șlem

 Deasemenea, campioana americană și a recâștigat poziția de numărul unu mondial în circuitul feminin, după ce a căzut pe locul doi în vară anului trecut.

 După încheierea meciului, surorile și au spus cuvinte ce au sensibilizat și emoționat lumea întreagă.

 "Este un sentiment minunat de a ajunge la numărul 23," a spus Serena după meci. "L-am urmărit de mult timp. Când a ajuns pe radarul meu, am știut că am ocazia de a-l atinge, și acum sunt aici. Sunt aici"

 "Nu aș fi câștigat 23 de titluri fără ea [Venus]", a declarat Serena, după victoria istorică. "Nu aș fi câștigat nici unul fără ea. Ea e singurul motiv pentru care există surorile Williams."



"Prima mea finală de Mare Șlem a fost aici și să ajung la 23 tot aici și să joc cu Venus, sunt lucruri făcute doar pentru legende. Nu aș fi putut să scriu o poveste mai bună. Simt că a fost momentul potrivit".

"[23], este un număr incredibil", a spus Venus. "Știu că și-ar dori să câștige puțin mai mult. Cine nu și-ar dori? A fost un moment mare. Sunt foarte fericită că ea a fost în stare să ajungă la nr.23, pentru că există nr.22 înainte și de asemenea, ea l-a câștigat.

 "A fost grozav să am posibilitatea de a juca pentru titlu. Asta e exact unde vreau să ajung la Grand Șlam-uri, astăzi a fost finală. Acesta este punctul important, punctul de a fi în acest moment."

1 comment: